Григор Димитров отпадна още след първия си мач в Маями

11:08, 26 мар 22 / Спорт 25 1565 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Григор Димитров не можа да задържи инерцията от силното представяне на „Мастърс“ в Индиън Уелс и отпадна безславно от втория за годината турнир от сериите „АТР 1000“ в тениса - в Маями (САЩ). Поставеният под №26 българин, който по право почива на старта на основната схема, загуби тежко във II кръг срещу представителя на домакините Макензи Макдоналд - 1:6, 4:6 за малко повече от час.

Григор Димитров със сериозен прогрес в ранглистата

В целия двубой първата ни ракета не успя да стигне до нито една точка за пробив, докато заемащият 54-то място в ранглистата американец реализира всеки от трите брейкбола, които му се откриха - два в първия и един във втория сет. Григор пласира едва 18 уинъра и допусна 22 непредизвикани грешки - почти два пъти повече от 13-те на съперника му, пише „Сега“.

Това беше втори мач в съперничеството между Димитров и Макдоналд. В първата среща българинът се наложи драматично в пет сета - 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6 във II кръг на Australian Open през 2018 г.

Гришо си е прал дрехите у Серина Уилямс

За Григор турнирът в Маями е традиционно един от най-слабите му моменти през сезона. Нито веднъж в предишните си 10 участия във Флорида 30-годишният хасковлия не е стигал по-далеч от 1/8-финалите (2012, 2016). През миналия сезон нашият тенисист също загуби във II кръг - срещу Камерън Нори (Вбр).

В III кръг Макензи Макдоналд ще се изправи срещу №2 в схемата Александър Зверев (Гер), който в първия си мач елиминира Борна Чорич (Хър) след успех в три сета - 6:4, 3:6, 6:3.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама