ИТН: Няма драма, че Каримански може да бъде подкрепен от опозицията

14:14, 26 мар 22 / Политика 25 1509 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Не мисля че има интрига в номинациите на гуверньор на БНБ, освен това в коалиционното споразумение няма изрични изисквания да има само един кандидат. Това коментира в ефира на БНТ Виктория Василева от „Има такъв народ“ относно издигането на кандидатурата за управител на БНБ на Любомир Каримански

Кадиев: И магазинерът може да е кандидат за шеф на БНБ

Василева припомни, че Любомир Каримански е бил кандидатура на ИТН още от предишния парламент, но тогава заради липсата на време не се е стигнало до избора на гуверньор.

На въпрос дали кандидатурата на Любомир Каримански ще бъде отхвърлена, ако той получи подкрепата на ГЕРБ и ДПС, Василева отговори: Не виждам защо се прави такава драма от това, че един кандидат може да бъде подкрепен от опозицията. Още повече, ние не сме хора, които могат да влияят върху техните решения и това кого от кандидатите ще подкрепят. Заради това ще има изслушване на двамата кандидати в комисията по бюджет и финанси, същият този дебат после ще бъде и в пленарна зала“.

Раздор в коалицията: Гюров срещу Каримански в битката за БНБ

Възможен ли е раздор в коалицията заради войната в Украйна?

Виктория Василева не смята, че ситуацията в Украйна ще причини раздор в коалицията, защото се търсят възможно най-добрите решения. „Всичко се подлага на динамичен дебат и дискусия, коалицията е изключително жива, говорим помежду си. Може да имаме своите различия и конфликти, но в края на краищата винаги успяваме да излезем здрави от всяка една ситуация“, каза тя.

По думите ѝ ИТН е на принципа да предложи най-подготвените хора, но това не означава, че се стремят към всички ръководни места в страната. „Не мисля, че има опасност за коалицията особено при вот на недоверие, защото в изключително тежката ситуация, в която се намира България, е изключително безотговорно и опасно в този момент да се събарят правителства, да се отива на избори“, коментира още тя.

Виктория Василева смята за странно, че името ѝ е било завъртяно като част от новия политически проект на Стефан Янев. Заяви, че е част от „Има такъв народ и не смята да преминава към друга партия. На въпрос дали е възможно политици от ИТН да преминат към неговата партия, тя отговори: „Членството в една партия е доброволен акт и ако има хора, които решат от нашите редици да отидат при него, няма кой да ги спре. Знаете, че през последните 30 години хората прелитат от една партия в друга - това са човешки реакции. Не мисля, че от страна на ИТН ще има някакъв отлив към партията на г-н Янев“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама