Арън Екхарт би режисирал в България

18:35, 26 мар 22 / Любопитно 25 1552 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Световноизвестният актьор Арън Екхарт в момента е в Гърция, където снима филма „The Bricklayer“ с Нина Добрев. Той разказа, че „The Bricklayer е класически шпионски филм. „Рени Харлин е режисьор, той е великолепен. Страхотен екшън филм за тухладжия, който е бил в ЦРУ, напуска го, после пак се връща и се заплита в проблеми. Много се забавляваме и снимаме навън, на улицата в Гърция – невероятно е, толкова много история. Много е забавно“, разказа Екхарт в интервю за bTV. 

Актьорската професия е била мечта на Ерън Екхарт откакто е бил 14-годишен. Негов идол на екрана е актьорът Кари Грант. Началото на кариерата му е трудно, но той не позволява на това да го откаже. Заминах за Ню Йорк, но дълги години и така и не получих работа. Бях в Ню Йорк 4 години и никога не получих ангажимент. Повечето хора биха казали: „Откажи се!“, а аз просто знаех, че ще стане. Един приятел направи филм, той пожъна успех, стигна до Сънденс, до Кан, всички фестивали. След това животът ми се промени“.

Филмът „In the Company of Men“ носи на Арън и първите му награди, които все още счита за най-важните в кариерата си, въпреки че по-късно получава номинации и за по-големи отличия, като „Златен глобус“ за ролята му в „Благодаря за пушенето“.

Арън Екхарт държи сам да изпълнява каскадите си, защото чувства, че по този начин добавя стойност към филма. Това обаче си има цена.

Чупил съм си ръцете – два пъти. Наистина съм удрял хора – опасно е. Размахваш юмруци точно до лицето и ако не го направиш перфектно… Особено като се биеш с други актьори, които не се занимават с борба“.

Въпреки че е на екрана вече над четвърт век, Арън Екхарт продължава да изпитва ужас всеки път, когато застане пред камерата. „Събуждам се в 4 сутринта, репетирам, повтарям си репликите, тренирам. Но винаги съм изпитвал ужас от актьорството.“

Въпреки че е участвал в хитове като „Ерин Брокович“ и „Черният рицар“, които феновете могат да гледат десетки пъти, без да им омръзне, Арън Екхарт никога не гледа собствените си филми. „Всеки филм е специален, но и винаги гледам напред към следващия, съсредоточавам се върху този, който снимам в момента. За мен той винаги е най-важният филм на света.“

Мечтата му е някой ден да играе в уестърн. Бих искал да играя в американски уестърн, преди да остарея. Клинт Истууд е стандарт в това. Бих искал да режисирам, но ще видим. Може и в България, сподели той. 

Арън Екхарт вече три пъти е бил в София за снимки на филм. „Последният път, като бях в София, обикалях всеки ден с по 10-20 ролки филм за черно-бели снимки. Фотограф съм, снимам и филми. Разхождах се с часове. Веднъж попаднах на прекрасна сватба на улицата. Не влизах в домовете, но се доближавах до тях и снимах. Нямах представа къде бях, не знаех дали съм в опасност или не. Просто се влюбих в страната така. И дори не мога да кажа къде бях“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама