Anonymous към Путин: Ние сме в двореца ти!

17:33, 26 мар 22 25 2126 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Хакерската група Anonymous започна да публикува данни в Twitter, които е получила в резултат от проникването си в Централната банка на Русия. 

Още на 24 март те съобщиха, че са разбили базата данни на банката и анонсираха, че ще публикуват секретни документи. Вчера те изсипаха в мрежата 28 гигабайта информация. Централната банка обаче отрича взлома, пише „Клуб Z“, като се позовава на „Коммерсант“.

На страницата The Black Rabbit World в Twitter хакерите съобщават, че са разпространили документите в „различни точки на мрежата“. „Ако бъдат подложени на цензура, ще ги пуснем на други места“, добавят те.

Хакерите са записали обръщение към Владимир Путин. Те разказват за войната в Украйна, жертвите сред мирното население и подчертават: повече „нито една тайна не се намира в безопасност“. Ние сме в твоя дворец, ние сме там, където ти ядеш, ние сме на масата ти, ние сме там, където ти спиш. Декларации, кореспонденция, търговски споразумения, подписани с други страни, тайните на твоите олигарси. Твоите конфиденциални видеа и приложенията, които ти използваш. НАТО, Америка и ЕС са лъжци. Всички те са имали сделки на „затворени врати“, гласи тяхното съобщение. 

„Ние сме за невинните хора. Няма да допуснем война, експлоатация и несправедливост. Ние сме Anonymous. Ние сме легион“, казва авторът на обръщението.

В края се подчертава, че „хората не трябва да се боят от своето правителство, правителствата трябва да се боят от своя народ“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама