И филмът обрал най-много „Златни малинки“ е…

20:00, 27 мар 22 / Култура 25 1526 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Екранизацията на бродуейския мюзикъл за принцеса Даяна, наречена „Даяна-мюзикълът“, спечели най-много награди „Златна малинка“, известни и като „анти Оскари“, предадоха световните агенции. 

„Златна малинка“: Кои филми и актьори влизат в надпреварата за антинаградата?

„Даяна-мюзикълът“ е продукция на Netflix, увековечаваща пропадналото едноименно шоу на Бродуей. Неуспехът на спектакъла води до свалянето му след само 33 представления. Но филмът остава, за да спечели цели девет „Златни малинки“.

Лентата бе отличена в категорията за най-лош филм, за най-лош режисьор - Кристофър Ашли, за най-лош сценарий на Дейвид Брайън и Джо Дипиетро и за най-лоша актриса в главна роля на Жана де Ваал. За най-лоша актриса във второстепенна роля пък бе определена Джуди Кей.

Кои са най-очакваните филми през първата половина на 2022 г.

За най-лоша главна мъжка роля бе удостоен Леброн Джеймс за „Космически забивки: Ново поколение“. Джаред Лето получи наградата в категорията за най-лоша второстепенна мъжка роля за „Домът на Гучи“, пише БТА.

„Златните малинки“ се връчват по традиция в навечерието на церемонията на „Оскарите“, която е днес в 3 ч. сутринта българско време в понеделник.

Антинаградите „Златна малинка“ са учредени през 1980 г. Номинираните и победителите се избират от около 1100 членове на едноименната фондация от САЩ и още 19 страни. Статуетката представлява пластмасова малинка със златисто покритие, чиято стойност не надвишава пет долара. .

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама