Грациите ни се връщат с 16 медала от Марбея 

21:49, 27 мар 22 / Спорт 25 1664 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Общо 16 медала спечелиха българските грации от Гран При в Марбея (Испания) и международния турнир „Андалусия къп“. 

Българките Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова спечелиха седем медала (три златни и четири сребърни) на финалите на отделните уреди при жените на турнира Гран При по художествена гимнастика в Марбея, съобщиха от Българска федерация художествена гимнастика. 

Стилияна Николова е първа на обръч с 32.500 точки, първа на бухалки с 29.750 точки и втора на топка с 28.450.

Ева Брезалиева стана шампионка на лента с 29.000 точки, взе сребро на обръч с 30.800 и на бухалки с 28.100 точки, а на топка остана четвърта с 27.800 точки, след като имаше излизане на уреда извън терена.

Боряна Калейн игра само на финала на лента, където допусна грешка и остана втора с оценка 27.350 точки.

И трите българки допуснаха доста неточности в композициите си, които все още не са отработили напълно предвид промените заради новия правилник.

При девойките Елвира Краснобаева спечели многобоя, и състезанията на топка и лента, както и бронз на бухалки. Дара Стоянова остана втора при събраните оценки, но добави злато на бухалки. В тази категория се играха по три уреда.

В Испания българският ансамбъл, в състав Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова, изпълни демонстративно съчетание с три ленти и две топки, тъй като няма отборна надпревара.

Турнирът в Марбея бе отлична подготовка за националния ни отбор, на който предстоят София Къп между 1 и 3 април и Световната купа в столицата от 8 до 10 април.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама