Ракета удари областната администрация в Николаев

13:52, 29 мар 22 25 1825 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ракета удари сградата на областната администрация в украинския град Николаев. Има информация за ранени и изчезнали, не се съобщава за жертви до този момент. Очакват се още два удара. Руски самолети са засечени над Херсон, в посока Николаев.

„Имаше удар по сградата областната администрация. Провежда се спасителна операция. Издирваме осем души под развалините. Няма потвърждение за жертви засега. 50 души са с различни наранявания, но са излезли сами от сградата. Двама са в болница”, каза Виталий Ким, губернатор на Николаев. Той публикува видео и снимки от атаката в канала си в Telegram, пише bTV.

 

Украйна опроверга информацията за опитите за отравяне

В поредното си видеообръщение тази нощ президентът Володимир Зеленски съобщи, че  украинските военни си възвръщат контрола в района на столицата Киев. Той обаче предупреди, че Мариупол остава блокиран от руските сили, които не са позволили създаването на нито един хуманитарен коридор там през вчерашния ден. Украйна твърди, че най-малко 5000 са жертвите от руската обсада на стратегическото пристанище.

Зеленски подчерта, че санкциите срещу Москва не трябва да бъдат пасивни и да ѝ позволят да заобикаля ограниченията.

Спира руският независим вестник „Новая газета”

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини западните страни, че са отприщили пълномащабна икономическа война срещу Русия. По думите на Песков руската страна „не се съмнява, че задачите на специалната военна операция в Украйна ще бъдат изпълнени“, пише БНР.

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев заяви, че Москва не цели да смени властта в Киев. А външният министър Сергей Лавров определи като „контропродуктивно“ руският президент Владимир Путин да се среща със Зеленски преди двете страни да са се доближили до съгласие по ключовите въпроси.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама