Пеевски отрече да е оказвал натиск

11:16, 29 мар 22 / Политика 25 1328 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Депутатът от ДПС Делян Пеевски отрече думи на финансовия министър Асен Василев, който в свое интервю преди дни заяви, че директорът на „Инса ойл“ Георги Самуилов е подал сигнал през лятото на миналата година до него, че Пеевски и бившият премиер Бойко Борисов са го притискали да прави операции с държавния резерв.

„В последните дни сме свидетели на поредната клеветническа кампания от страна на олигархичния кръг „Капитал“ и на неговите политически марионетки във властта, в която отново се намесва моето име. Наясно съм, че те действат на принципа „всеки ден по нещо за Пеевски“, независимо колко елементарно скроена е лъжата, която ще тиражират“, се посочва в позиция на Пеевски, разпространена от пресцентъра на ДПС.

Шефът на „Инса ойл“ е подал сигнал на Василев за натиск от Пеевски и Борисов

„Твърденията обаче на министъра на финансите Асен Василев, направени в предаването „На фокус“ по Нова ТВ, че бил получил информация на „четири очи“ за натиск от моя страна върху частна фирма, изумяват със своето безочие и преминават границите на нормалността. Изказана публично от представител на висшата изпълнителна власт, тази манипулация несъмнено удари дъното на деградацията във всякакъв смисъл – и морален, и политически. Убеден съм, че подобно на всички предходни опити на кръга „Капитал“ и неговите марионетки публично да ме дискредитират и тази манипулация ще изтече в канала на мръсната вода, защото е плод единствено на болната фантазия на хора, за които истината отдавна няма никакво значение“, посочва още той.

Тези хора рано или късно ще проумеят, че няма да могат да се крият вечно зад лъжи и манипулации и ще дойде време обществото да им потърси сметка за всичко сторено във вреда на България. Тогава опитите им да прикриват политическото си безсилие и собствените си закононарушения с мантрата „Пеевски“, няма да бъдат повече възможни“, заявява Пеевски.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Златко 17:02, 30 мар 22

Българският бизнес явно трябва да се пази от престъпниците-олигарси като Делян Пеевски, Иво Прокопиев и Васил Божков!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама