Вulgaria Wants You със сериозна заявка към българите в чужбина: бонус към заплатата, ако се върнат

12:30, 29 мар 22 25 1536 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Основателите на платформата за живот и кариера в България – продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, представиха новата инициатива „ДНКарта – билет за завръщане“ на събитието „Живот и кариера –защо в България?“, този уикенд в Бургас и Пловдив. 

На 1 юни ще стартира кампанията „ДНКарта - билет за завръщане”, която има за цел да привлече чрез директен финансов стимул българи, желаещи да се върнат от чужбина. 

В Вulgaria Wants You ще предлагаме конкретни обяви за работа, към които ще се осигурява бонус извън заплатата от минимум 10 000 лв. Той ще бъде изплащан директно на служителя при сключване на трудов договор, ако той се върне обратно в страната. Разбира се, всичко това започва да се случва и благодарение на доверието, което ни гласуват едни от най-отговорните работодатели в България“, споделя Андрей Арнаудов.

Бургас и Пловдив домакини на Bulgaria Wants You

ДНКартата всъщност представлява гарант за бонус за определени работни позиции, който компанията е готова да даде на квалифицирани специалисти с опит, натрупан в чужбина. Това е стандартна практика в корпоративния свят, която искаме да разпространим и популяризираме като стимул за привличане на безценен човешки потенциал. Българите в чужбина имат нужда от сериозна заявка, а ние заедно с българските отговорни работодатели сме готови да им я дадем“, пояснява Иван Христов.

„Все по-реализуема става благородната цел да се обърнат миграционните потоци - т.е. повече българи да се завръщат в България, отколкото да я напускат“, допълни Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) - партньор на събитията.

„Живот и кариера - защо в България?“ изпълни успешно своята мисия да събере на едно място едни от най-големите работодатели у нас и топ специалисти от света на бизнеса, а опашки от нетърпеливи посетители се извиха пред конгресните центрове в двата града часове преди старта на събитията.

От сцената своите безценни съвети от професионалния и житейски опит дадоха успешните предприемачи Андрей Давчев, Геновева Христова, Дарин Маджаров, Димитър Караиванов, Стефан Григоров, Иван Георгиев, Евгени Борисов и икономистът Николай Василев. 

Форумите бяха уважени от местната власт лично от кмета на община Бургас Димитър Николов и заместник-кмета на Пловдив Стефан Стоянов. „Недостигът на работна ръка е голям. Аз мечтая в перспектива най-накрая да имаме ясна политика за привличане на работна ръка от трети страни. Това би дало огромен стимул на българската икономика“, каза в отговор на журналистически въпроси г-н Стоянов.

Една от дискусиите на форума беше именно как украинските бежанци могат да запълнят липсващите от години кадри в много от отраслите на българската индустрия.  

Освен осигурените преводачи на място, които да съдействат на украинските граждани, посетили кариерното изложение в Бургас, платформата Bulgaria Wants You презентира и новата функция в сайта, с която може да се намерят обозначени със специален знак обяви за работа, подходящи и за украински граждани. 

„Bulgaria Wants You се ангажира да публикува абсолютно безплатно всяко предложение за работа, което осигурява подслон или друг вид хуманитарна помощ за бежанците, дори и на компании, които не са партньори на инициативата“, споделиха Иван и Андрей от сцената.

Следващият голям форум на Bulgaria Wants You предстои на 9 юни в София, където ще бъде даден официален старт на кампанията „ДНКарта – билет за завръщане“ и ще бъде представена цялостна визия за справяне с демографската криза у нас в Национална дискусия заедно с изпълнителната и законодателна власт.

Ексклузивен медиен партньор на Bulgaria wants you e bTV Media Group.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама