Вашият пътеводител в геополитиката

08:00, 30 мар 22 / Политкаст 25 1988 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Геополитиката е една от, ако ли не основната, движеща сила на света ни. Освен това е една от най-комплексните и интересни материи и никога не е спирала да бъде актуална.

Геополитиката е точна наука. Въпреки това сериозен проблем за всички заинтересовани от геополитическите процеси и за всички, които ги изучават, е, че често се среща тенденциозност и манипулация на очевидни факти в анализите, които четем и слушаме в медийното пространство.

Именно заради това ви представяме един от най-стойностните, обективни и изчерпателни Youtube канали по темата - Caspian report.

И тъй като геополитиката и геостратегията са сложен синтез между политика, икономика, култура, география и история, във видеата на Caspian report можете да видите и чуете широка гама от полезни и любопитни факти за всички изброени дисциплини.

Дължината на видеата от 10-20 мин. ги прави непретенциозни, а аналитичните умения на автора на канала са на изключително високо ниво.

Източник: Facebook/Caspian Report

Не на последно място, от Youtube канала можете да научите много за геополитиката на региони и държави, за които традиционно се знае твърде малко - Югоизточна Азия, Централна Азия, Африка, Южна и Централна Америка. Можете да чуете още за някои от предизвикателствата на съвремието - навлизането на изкуствения интелект в политиката и във военното дело, оформянето на конфликти за достъп до водни ресурси в Централна Азия и по протежението на река Нил, битката за влияние и за ресурси в Арктика и редица други теми.

Ако се интересувате от геополитка, горещо ви препоръчваме да разгледате видеата на Caspian report! 

 

Слушайте „Политкаст“ в:

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама