Пророкът, чийто поглед дешифрира матрицата на времето

17:10, 29 мар 22 / Политика 25 1635 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган днес празнува 68-ия си рожден ден. По традиция неговите съпартийци всяка година на тази дата се надпреварват в социалните мрежи кой ще изкаже най-ласкави и фамозни пожелания. 

Сред първите с похвално слово към рожденика се открои лидерът на Движението Мустафа Карадайъ. Във Facebook пост той нарече партията „школа, която ни дава знание, повели и посвещение“, а Доган - „наш учител“. 

„И това не е пресилено. Вашето присъствие в нашия живот, в живота на ДПС и в политиката е безценно. Историческите събития в последните години, месеци и дни го доказват. Установяваме за пореден път колко внимателно, съзнателно и отговорно трябва да си учим уроците, да четем и да анализираме. Осъзнаваме колко много неща сте казали и очертали бъдещето“, пише Мустафа Карадайъ, без да дава конкретни примери. 

Лидерът на Движението му пожелава и „още дълги години в заедност да вървим по Пътя“. „Не забравяйте, всички ние, ДПС, България, имаме нужда от Вас, от Вашия глас, от Вашата визия, от Вашите насоки. Историческото Време го изисква“, изтъква още той.

Младежката организация на партията също блесна с хвалебствени суперлативи. 29 март винаги е и винаги ще бъде специална дата за нас младежите на ДПС! На тази дата се е родил визионер, чийто поглед дешифрира самата матрица на времето – минало, бъдеще и настояще“, пише в честитката за Ахмед Доган, която придоби голяма популярност в социалните мрежи. 

„Ние младежите черпим от знанието му, възхищаваме се на смелостта и дързостта, с които нашият Лидер предвижда предизвикателствата и възможностите, пред които се изправят България, Европа и светът“, продължават още младежите. 

Те посочват още, че непрекъснато стават свидетели на поредните сбъднати политически прогнози, но не се изненадват, защото си даваме сметка, че лидер като Вас се ражда веднъж на 100 години. Израз, който сме чували не веднъж и от Мустафа Карадайъ.

„Събитията, които наблюдаваме днес, промяната на локалните и световни политически полюси и деликатните баланси в контекста на темпоритъма на времето показват, че има нужда от Вашия импулс на езотериката“, отбелязват още младежите. 

Накрая те му пожелават, а и на тях си, да „озарява“ пътя им със „светлината на знанието“ си. „Ние децата на ДПС сме неимоверно горди, че съдбата е отредила да се родите в нашата Родина, да бъдете нашият Лидер! Нека Всевишният Ви дари със здраве и дълголетие“, заключват неговите подражатели. 

Младежкото ДПС от Русе пък го определят като стожер на демокрацията, солидарността и единството“.

Във Facebook групите прехвърчат сърца, емоткончета и стикери преливащи от радост и любов. Има още торти, балони и брокатени, светкащи и премигащи картички. А сред пожеланията намери място и мъдър цитат на американския писател и хуморист Марк Твен: „Пазете се от хора, които се опитват да омаловажат вашите стремежи...Малките хора винаги правят това, а истинските великите хора ще ви карат да се чувствате така, сякаш вие също можете да станете велики !!!“.

А някои медии решиха да припомнят някои от най-великите думи на почетния председател на ДПС, чиито прогнози винаги се сбъдват. Други пък препубликуваха негови стари интервюта.

За разлика от миналата година обаче, когато Доган отправи кодиран поздрав с песента на Горан Брегович - „Калашников“ към националния предизборен екип на Движението, този път от него няма ни вест, ни кост. 

От 2013 г. насам той избягва всякакви публични прояви и рядко дори излиза с послания към съпартийците си. Ако все пак реши да напише нещо, това става или на сайта на партията, или чрез профила на Мустафа Карадайъ. Едно от последните му публични обръщения към ДПС беше през февруари 2021 г., когато той отказа номинациите на членовете на партията за депутат, като обяви, че  „От гледна точка на Съдбата, няма нужда „А. Доган“ да се връща в политиката“. Пред погледите на медиите пък е бил засечен последно по време на парламентарнтие избори. 

Цялата тази възторженост покрай рождения му ден обаче може да се сравни единствено с появата на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред членовете и симпатизанти на партията, след освобождаването му от ареста. 

Не така стоят нещата за бившия лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който също днес е рожденик. На неговата страница във Facebook няма нито едно пожелание. Няма и на страниците на партията и на новите лидери - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама