Съдът спря Бербатов

17:16, 30 мар 22 / Спорт 25 1861 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Съдът спря заявлението на Димитър Бербатов до Търговския регистър, с което той поиска да бъде вписан като президент на Българския футболен съюз. Това стана след жалба от страна на настоящото ръководство на централата.

Във вторник вечерта Бербатов и екипът му подадоха документи до Агенцията по вписванията, за да бъдат вписани решенията от проведения от тях конгрес на БФС на 18 март, включително записването на новия президент и Изпълнителен комитет на организацията. Още днес от БФС са обжалвали чрез члена на Изпълкома Емил Костадинов, а от СГС са приели жалбата, тъй като в момента тече съдебно производство във връзка с конгреса на 18 март, пише БГНЕС.

Бербатов направи свой конгрес и oсвободи Борислав Михайлов от БФС

„Налице е висящо преюдициално исково производство по предявени искове за отмяна на всички решения на проведено Общо събрание на сдружението на 18.03.2022, включително тези обуславящи вписването на промяната в заявените обстоятелства (за избор на нов представляващ сдружението и членове на управителния му орган)“, се казва в решението на съда.

Това означава, че поне в близко бъдеще БФС ще продължи да бъде ръководено от президента и Изпълкома, избрани на конгреса през 2018 година, въпреки че техният мандат изтече на 16 февруари тази година, тъй като и двата последващи конгреса - на 12 октомври 2021 и 18 март 2022, са обект на съдебни спорове.

БФС изключи десетки клубове, подкрепили Бербатов

Днешното определение на СГС може да се обжалва пред Софийска апелативен съд в едноседмичен срок.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама