Френски Ромео „танцува“ по сградите на „Славейков“

12:30, 31 мар 22 / София 25 1982 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Френската легенда в алпинизма Антоан льо Менестрел представи историята на един френски Ромео, който търси любовта по фасадите на столичния площад „Славейков“. 

В спектакъла си „Ромео търси любовта“, той премина през четири сгради в търсене на своята любима и плени сърцата на столичаните, събрали се да видят уникалното му изпълнение.

Много по-трудно е да се живее, отколкото да се катериш. Алпинизмът и катеренето са връзка с материята , със скалата, докато в живота връзката е с живи същества и това е много по-трудно. Моите най-големи рискове не са по вертикалата, а по хоризонталата. Защото човек рискува да бъде влюбен, рискува да реализира мечтите си. Моят най-голям риск е да бъда артист в обществото в което живеем в момента“, сподели той в интервю за БНТ, като отбеляза, че за него софиянци са много гостоприемни.  

Менестрел отбеляза, че именно покрай семейството му се е запалил по катеренето. „Баща ми беше инженер и катерач, той ме научи да се катеря, а майка ми беше гинеколог, тя ме научи на творчеството. Катеря се повече отколкото съм живял. Научих се да се концентрирам, защото за да мога да покорявам, трябваше да се науча да правя всичко стъпка по стъпка“.

Френският Ромео призна, че е имал и екстремни моменти. „Правил съм самостоятелни катерения без предпазни въжета, при които е имало реален риск от смърт. Бях толкова концентриран обаче, че не усетих опасността“. И отбеляза, че вдъхновение черпи от Тарзан и Супермен. 

Поетично-акробатичното шоу „Вертикалният поет“, както Антоан сам се нарича, е част от фестивала за екстремни спортове, филми и туризъм „Дни на предизвикателствата“.

Световноизвестният катерач и танцьор Антоан Льо Менестрел развива страстта си от спорта към изкуството. Той се катери по градски фасади, танцува по стени и покриви. Създава поезия, стимулира и поражда диалог между града и неговата архитектура. Със своите спектакли той ни увлича в разходка, която ни приканва да вдигнем очи, изненадва ни и ни омагьосва, преминавайки над баналността на нашите ежедневни пейзажи, разкривайки пред очите ни нови пътища към свободата. Неговите главозамайващи спектакли се играят във Франция, Германия, Швейцария, Обединеното кралство, САЩ и България. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама