На протест: Кивита полетяха към БФС

17:32, 31 мар 22 / Спорт 25 1928 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Започна общонационалният протест срещу ръководството на Българския футболен съюз. Пред централата на БФС в „Бояна“ са се събрали част от клубовете, които бяха санкционирани за участието си в конгреса, организиран от Димитър Бербатов и екипа му на 18 март.

В „Бояна“ са и деца, трениращи в школите на тези клубове. Събраха се няколкостотин души, а към оградата на централата полетяха кивита и бутилки, пише БГНЕС. По-късно протестиращите затвориха движението по Околовръстното шосе на София.


Снимка: БГНЕС

Съдът спря Бербатов

Припомняме, че седмицата започна с палатков лагер на привърженици на ЦСКА пред сградата на футболния съюз. Фенове на „армейците“ се заканиха да стоят там безсрочно, докато не се стигне до промяна на сегашното ръководство, което въпреки свикания конгрес на 18 март, на който 76 делегати избраха Димитър Бербатов за президент, на практика продължава да ръководи българския футбол. Протестът бе подкрепен от „силните“ лица в ЦСКА, начело със Стойчо Младенов и неговия щаб, както и от изпълнителния директор на клуба Филип Филипов, който отнесе наказание от една година извън футбола заради присъствието си на Конгреса преди около две седмици.

В последните дни протести срещу ръководството на БФС се проведоха в няколко големи града в България, като вчера своето недоволство срещу Борислав Михайлов и членовете на Изпълкома изразиха феновете на двата най-големи пловдивски клуба – „Локомотив“ и „Ботев“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:41, 31 мар 22

Изхвърлете перухата със бой,лесно няма даси тръгне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама