Полицаи и надзиратели на палатка пред Министерство на финансите

16:10, 01 апр 22 25 1698 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Полицаи и надзиратели отново излизат на протест, този път с палатков лагер пред Министерството на финансите. Исканията са за увеличение на заплатите и реформи. Инициативата е на синдикалните организации на служителите на МВР и на затворите в България.

Протестиращите вече разпънаха протестната си палатка. Първоначално тя ще бъде една, като при необходимост периодично ще бъдат добавяни и други.

Синдикалните организации обявиха, че считано от днешна дата, размерът на исканото увеличение на основните възнаграждения на служителите в Министерството на вътрешните работи и Министерството на правосъдието ще бъде 25% и ще продължи да се увеличава. 

Ако исканията на палатковия лагер не постигне резултат, протестиращите уверяват, че са готови на по-радикални протести.

Премиерът Кирил Петков се засече с демонстрантите пред сградата на ведомството и проведе кратък разговор с тях. По думите им обаче все още нищо не са се разбрали и към момента няма ангажименти от страна на управляващите.

При протестиращите дойде и министърът на правосъдието Надежда Йорданова. Тя покани протестиращи на среща в Министерството на правосъдието, за да обсъдят исканията им, предаде БНТ.

Министърът потвърди пред журналисти, че е входирано искане за отправяне на молба за правна помощ до ОАЕ за разпит на Васил Божков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама