След шамара: Уил Смит напуска Филмовата академия

09:31, 02 апр 22 / Култура 25 1803 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Уил Смит подаде оставка от органа, който връчва Оскарите, пет дни след като удари шамар на комика Крис Рок по време на церемонията за връчване на наградите, пише Би Би Си. 

Шамари и шеги на „Оскар“-ите

„Действията ми по време на връчването на 94-ите награди „Оскар" бяха шокиращи, болезнени и непростими", се казва в изявлението му.

„Списъкът с тези, които съм наранил, е дълъг и включва Крис, неговото семейство, много от моите скъпи приятели и близки, всички присъстващи в залата, както и световната публика, която е гледала церемонията у дома“, каза Смит, цитиран от bTV.

Уил Смит се извини

„Предадох доверието на Академията. Лиших други номинирани и победители от възможността да празнуват и да бъдат прославени заради изключителната си работа. Сърцето ми е съкрушено.“
 
 

Присъстващите на церемонията в Dolby Theatre гледаха шокирани как Смит се качва на сцената и удря Рок по лицето, след като комиксът се пошегува с болната му съпруга. Джада Пинкет Смит има алопеция - състояние, което води до косопад.

След шамара Смит се върна на мястото си и продължи да крещи нецензурни думи срещу Рок. Комикът пък получи подкрепата на публиката за това, че е запазил хладнокръвие след шамара.

Половин час след шамара Смит бе удостоен с Оскар за най-добър актьор за ролята си в спортния биографичен филм „Крал Ричард“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама