Ще има ли промяна в цената на билета за градския транспорт в София?

10:30, 02 апр 22 / София 25 2000 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Въпреки увеличението на цената на природния газ с 25% стойността на билета за градски транспорт в София ще остане непроменена - 1,60 лв. Това обяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

Ситуацията в градския транспорт е много тежка. Вчера имах поредни много тежки разговори с представителите на синдикатите в градския транспорт. Не предвиждаме увеличение на цената на билета, защото най-важната задача е повече хора да използват градския транспорт. Това е свързано и с екология, но и с приходи за градския транспорт. Ако увеличим билета, това означава да откажем хората. И сметката не е едно към едно“, обясни тя.

Тя настоя за държавни компенсации и посочи, че общината ще дофинансира със 170 млн. лв. градския транспорт, но сумата не е достатъчна. Поискала е среща и с вицепремиера Асен Василев за състоянието на "Топлофикация София".

Силният вятър събори над 30 паднали дървета в парковете

Кметът на София коментира щетите след ураганния вятър у нас. „Лошото време продължава вече трети ден. Получили сме над 220 сигнали за паднали дървета, клони, ламарини. Всички екипи са мобилизирани и работят денонощно. Кодове за силен вятър е  в сила и днес. Молбата ми е да бъдат закрепени всички предмети по балконите”, каза Фандъкова. И поясни, че вследствие на бурята има един пострадал със счупена ръка.  

Ураганен вятър в София: Десетки сигнали за щети

„Нека всички бъдем предпазливи по време на буря. Само в парковете са паднали 30 дървета”, каза още кметът на столицата.  

До края на годината разкриваме 1400 места в детските градини

Йорданка Фандъкова коментира и какво е положението с местата в детските градини в столицата. „Тази седмица започна кандидатстването за обявените свободни места във всички детски градини и ясли в София. През май ще бъде извършено класирането и тогава ще стане ясно колко деца са кандидатствали и колко са приети”, обясни кметът.

Целта е до края на 2023 г. да се осигури места за децата от 3 до 6 години. Над 42 млн. лв. са заложени за строителството на 22 нови детски градини. 14 от тях се очаква да бъдат готови до края на годината и да разкрием около 1400 нови места.

Фандъкова увери, че строителството на детските градини върви, колкото се може по-бързо, но населението в София се увеличава с неимоверни темпове. 

Предложиха улица да носи името Милен Цветков

Запитана дали подкрепя предложението ул. 549 в район „Подуяне” да носи името на загиналия в катастрофа журналист Милен Цветков тя заяви, че има пълно единодушие за подкрепа. Относно идеята отсечка пред Руското посолство да бъде кръстена с името „Героите на Украйна” тя отговори: „Мисля, че общинските съветници са постигнали съгласие пространство пред посолството да получи това име”. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама