Температурите падат, идват облаци и дъжд

07:00, 03 апр 22 25 1564 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От запад-северозапад нахлува студен въздух и температурите още ще се понижат. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще има валежи от дъжд, в планините - от сняг, но със застудяването и в районите до около 600-800 метра, главно в северозападната част от страната, ще превали сняг. В Южна България ще има и гръмотевици.

През деня почти без валежи ще е покрай Дунав, там и облачността ще намалява по-често до слънчево. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в югоизточните райони до 10°, в София - около 2°; максималните - предимно между 11° и 16°, в София - около 11°.
  
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще превали краткотраен дъжд, на юг и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са 13°-17°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, според прогнозата на НИМХ.
  
Над планините облачността ще е по-често значителна и на места ще има валежи от сняг, възможни са и гръмотевици. Ще духа силен, временно бурен вятър от запад-северозапад. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра около минус 4°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!


  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама