„Не различията са проблем на човечеството, а разделението и омразата“

20:40, 02 апр 22 / Политика 25 1668 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Историята ясно е показала, че не различията са проблем на човечеството, а разделението и омразата. Това заяви президентът Румен Радев във встъпителното си слово на традиционната вечеря Ифтар по повод началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан

„За мен е чест отново да съм част от празничната вечеря Ифтар. Правя го от уважение към мюсюлманската общност у нас. Правя го и защото Ифтар символизира добрата воля, сътрудничеството между религиозните общности разбирателството между тях“, каза Радев,  цитиран от БГНЕС.

„По силата на традициите идният месец е посветен на молитви, на проява на обществен морал, още повече в предизвикателни времена, като днешното. Човек е призван да вниква в значението на духовната храна. През многовековната си история мъдрият български народ е изградил устойчива толерантност между различните религиозни и културни общности. Историята ясно е показала, че не различията са проблем на човечеството, а разделението и омразата“, каза още той.

Радев призова за спиране на войната в Украйна и изтъкна, че народът ни показва своята толерантност, като помага на бягащите от войната. „Нека осъдим заедно агресията и бруталната братоубийствена война, която опостушава земите на север от нас. Историята ясно е показала, че не различията са проблемът на човечеството а, омразата и разделението. Войната не решава проблемите, а напротив задълбочава ги“, каза още държавният глава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама