Димитров и Томова с прогрес в ранглистите

10:38, 04 апр 22 / Спорт 25 1854 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се изкачи с една позиция в публикуваната днес световна ранглиста на АТР. Той е вече на 28-о място с 1458 точки.

Григор Димитров със сериозен прогрес в ранглистата

Димитров е вече в Монте Карло, където живее, и се подготвя за началото на сезона на червени кортове, който той ще открие на Мастърс 1000 турнира в Княжеството от 10 април, пише БНР. 

Григор Димитров отпадна още след първия си мач в Маями

Димитър Кузманов се смъкна със 17 позиции до №208. Тази седмица той ще играе отново на чалънджър на клей в Оейраш, Португалия, където ще бъде осми поставен.

Адриан Андреев отново е трета ракета на страната, след като прескочи 12 места до №403. Той се класира за финала на квалификациите на чалънджър в Мексико Сити след победа над швейцареца Лука Кастелнуово с 6:4, 6:2.

Александър Лазаров запазва 411-ата си позиция. Той ще играе днес на финала на пресявките в Ойераш срещу британеца Чоински.

Джокович слиза от върха в мъжкия тенис

На върха Новак Джокович продължава да води с 8420 точки – само 10 повеце от Даниил Медведев. На третото място се изкачи Александър Зверев със 7195 точки. Финалистът от Маями Каспер Рууд прогресира с една поиция до №7, а шампионът Карлос Алкарас прескочи пет места до рекордното в кариерата му 11-о място.

При жените Виктория Томова също е с едно място напред и е под №107. От днес софиянката е на лагер в Пловдив преди отборния турнир „Били Джийн Кинг къп“.

Там ще бъде и втората ни ракета Изабелла Шиникова, която е №223. В отбора Дора Рангелова е извикала още Джулия Терзийска (№521) и световните вицешампионки до 14 години Росица Денчева и Йоана Константинова.

Новата водачка в световната ранглиста е Ига Швьонтек. Направилата „Слънчев дубъл“ полякиня оглави класацията с 6711 точки. Втора е Барбора Крейчикова с 4975, а трета е Паула Бадоса с 4970 точки.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама