„Направих достатъчно“: Пенсионира ли се Джим Кери?

20:10, 05 апр 22 / Култура 25 1675 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Холивудският актьор и двукратен носител на наградата „Златен глобус“ Джим Кери възнамерява да сложи край на кариерата си. Той съобщи това в интервю, публикувано в YouTube на новинарския портал Access.

По време на интервю по повод излизането на „Sonic 2“ комикът заяви, че намеренията му да напусне филмовата индустрия са „доста сериозни“.

„Това ще зависи от ситуацията. Ако ангелите ми донесат сценарий, написан със златно мастило, за който знам, че трябва да бъде представен на света, тогава може би ще участвам в него", каза актьорът и добавя „Направих достатъчно. Това е всичко“.

 

 

На 17 януари Кери стана на 60 години. Зад гърба си има около 60 роли в киното, телевизионни филми и сериали, повечето от които комедийни. За най-интересни той смята ролите си в трагикомедията „Шоуто на Труман“ (1998 г.) и фантастичната мелодрама „Блясъкът на чистия ум“ (2004 г.). Известен е още с ролите си във филмите „Маската“, „Лъжльото“, „От глупав по-глупав“, „Всемогъщия Брус“ и др.

Освен двете награди „Златен глобус", актьорът е носител на 11 филмови награди на MTV (което е рекорд за награда) и на френския Орден за изкуство и литература (2010 г.). През 2014 г. Канадската пощенска корпорация издаде пощенска марка с портрета на актьора, припомня БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама