Спецпрокуратурата търси престъпление в ареста на Борисов

17:39, 05 апр 22 25 1489 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Специализираната прокуратура е образувала проверка по сигнал на ГЕРБ, свързан с разследването, по което на 17 март бяха арестувани лидерът на партията Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарката на партията Севделина Арнаудова.

Петков след разпита: Дадох същите сведения

Сигналът е подаден от административния секретар ГЕРБ и в него се излагат твърдения за евентуално извършени престъпления по служба от лица, заемащи висши публични длъжности. Не е посочено обаче за кого става дума. От Софийска градска прокуратура са изискани информация и документи, съобщиха от държавното обвинение.

„Тарикат мъж не писка“: Борисов свърза ареста си със заявената подкрепа за Украйна

Разследването, по което тримата бяха задържани, беше за изнудване на Васил Божков и образувано в условията на неотложност от МВР след разпит на премиера Кирил Петков. Прокуратурата обаче обяви, че няма доказателства, на базата на които да повдигне обвинения на Борисов, Горанов и Арнаудова. Те единствено прекараха 24 часа в ареста.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама