Времето отново се разваля

07:00, 07 апр 22 25 1430 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Започналото от запад увеличение на облачността ще обхване цялата страна и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, около и след обяд на места с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, в Източна България от югоизток, в западната половина от страната отначало от югозапад, след обяд от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, по-ниски по Черноморието, в София – около 14°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, около и след обяд с валежи от дъжд, по южното крайбрежие по-значителни по количество. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от сняг, под 1800 метра  от дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, след обяд постепенно ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.                        

През нощта срещу петък ще бъде ветровито, но валежите бързо ще спрат, от запад на изток и облачността ще се разкъса и ще намалее. В петък и събота ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е от западната четвърт, слаб до умерен. Ще бъде топло, с максимални температури в по-голямата част от страната над 20°, втория ден на места до 25°-26°, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама