„ЧЕЗ Разпределение“ получи отличие на Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ

15:00, 06 апр 22 25 1192 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова
Карел Крал, Мария Георгиева, ръководител на проект „Живот за птиците“ и Крум Гледжарски, ръководител „Управление на качеството“ в ЧЕЗ Разпределение
Карел Крал, Мария Георгиева, ръководител на проект „Живот за птиците“ и Крум Гледжарски, ръководител „Управление на качеството“ в ЧЕЗ Разпределение

„ЧЕЗ Разпределение“ получи първа награда в категорията „Инвеститор в околната среда“ на годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

Отличен беше проектът „Живот за птиците“, изпълняван съвместно с Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). В рамките на инициативата експерти анализират кои са най-рисковите за застрашените видове птици електроенергийни съоръжения, като определят и изпълняват необходимите мерки за тяхното обезопасяване.

„Благодарим на журито и на БФБЛ за признанието. Подобни отличия оправдават усилията на екипа ни и насърчават опазването на биологичното разнообразие. Проекти като „Живот за птиците“ ни дават възможност да съчетаем грижата за околната среда със стремежа ни да осигурим най-доброто обслужване за нашите клиенти. Ние не само опазваме живота на птиците, но и намаляваме риска от пожари и аварии, причинени от сблъсъка на птици с електропроводите. Вярваме в значимостта на резултатите от нашите дейности и в приноса ни за опазване на природата“, каза Карел Крал, изпълнителен директор на „ЧЕЗ България“. Той прие наградата от Борислав Сандов – заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите.

В рамките на проекта „Живот за птиците“ до момента „ЧЕЗ Разпределение“ е обезопасила 680 щъркелови гнезда и 1002 стълба, маркирала е 50 км от най-рисковите за птиците електропроводи и е създала стандарт за безопасен за птиците стълб, който всяка заинтересована страна може да получи. 

Проектът на „ЧЕЗ Разпределение“ с официално название „Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България“ е продължение на дългогодишната екологична политика на дружеството за опазване на биологичното разнообразие и е съфинансиран от програма Life на Европейския съюз.

Повече информация за проекта може да бъде намерена тук.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама