„Pink Floyd“ пуснаха песен, посветена на Украйна

18:30, 08 апр 22 / Любопитно 25 1804 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Легендарната група „Pink Floyd“ пусна първата си нова песен от 1994 година насам. Тя се казва „Hey Hey Rise Up“ („Хей, хей, изправи се“) и е посветена на войната в Украйна.

Премиерата беше в полунощ, а целта е да бъдат набрани средства за хуманитарна подкрепа на украинския народ.

Песента е записана миналата седмица, съвместно с украинския изпълнител Андрий Хливнюк. В началото на войната той е бил на турне в Съединените щати, но се е върнал в страната си да се бори, където е бил ранен от шрапнел. Андрий публикувал свое видео, в което пее в центъра на опустошения Киев. Именно тези кадри членовете на „Pink Floyd“ решили да използват за своята песен, пише БНТ.

Китаристът на бандата Дейвид Гилмор се свързал с украинския музикант по телефона и му изсвирил новата си песен, а Хливнюк дал разрешение гласът и видеото му да бъдат използвани от „Pink Floyd“.

Вчера стана ясно и, че след 20-годишна пауза, групата ще издаде нов албум през октомври. Вълнуващата новина бе разпространена от съпругата на китариста и вокалист на бандата Дейвид Гилмор – Поли Самсън. „Между другото, албумът на Pink Floyd“, който излиза през октомври, се казва „The Endless River“. Базиран е на записи от 1994 г., които са лебедовата песен на Рик Райт и са много красиви“, написа Самсън в Twitter.

Припомняме, че Райт почина от рак през септември 2008 г. 

Записите са от времето, когато бандата е работила над последния си албум „The Division Bell“. Няма информация дали Роджър Уотърс участва в новия проект. Дейвид Гилмор и Ник Мейсън се трудят над новия албум от началото на 2014-а, пише bTV. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама