ГЕРБ искат КСНС заради изказване на премиера

16:57, 08 апр 22 / Политика 25 1513 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

ГЕРБ настояват президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) заради изнесена от премиера информация за български разузнавачи, изпратени в Мариупол.

„Министър-председателят от трибуната на Народното събрание (НС), на открито заседание, съобщи за специализирана операция, извършвана от „Военна информация“, и освети не само български военнослужещи, но и изложи на риск живота на тези хора“, коментира в парламента Десислава Атанасова. „Надявам се, че тази операция е съгласувана и разрешена от министъра на отбраната и е съгласувана също с президента Румен Радев като върховен главнокомандващ“, допълни тя.

Настояваме за спешно свикване на КСНС, защото сме убедени, че тази информация не само е класифицирана, но е и държавна тайна“, подчертаха от ГЕРБ, предаде БТА. 

От партията се надяват Държавната комисия по сигурността на информацията да се произнесе има ли такава информация, има ли някакъв гриф на нея, възможно ли е и при какви условия министър-председателят може да я съобщава от парламентарната трибуна.

По време на блиц контрола днес премиерът Кирил Петков увери, че разговаря с капитана на кораба край Мариупол, както и със съпругите на моряците. От думите му стана ясно, че има специална група български военни под командването на шефа на военното разузнаване ген. Венелин Венев, която е на място, за да изтегли моряците.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:57, 08 апр 22

Тези само се бъркат и нищо не прават.Търтеи с една дума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама