Минчев: Коалицията няма да се разпадне

10:28, 09 апр 22 / Политика 25 1358 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Има търкания в управляващата коалиция, но не мисля, че те ще доведат до разпада ѝ. Това заяви пред bTV председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Според него противопоставянето е най-вече заради кандидатите за управител на БНБ. Ако се стигне до оттегляне и на двете, напрежението безспорно ще намалее. Дали ще се стигне до един кандидат за БНБ, ще стане ясно на коалиционен съвет, обясни той. Минчев обаче не се нае да прогнозира какво ще е политическото решение на срещата на четиримата лидери в неделя.

Митева: Премиерът предложил на Каримански пост, далеч от България

Председателят на парламента е категоричен, че никой от „Продължаваме промяната“ не се е опитвал да упражнява натиск върху Любомир Каримански да се оттегли. „Водеха се дискусии, за крайно решение да има един кандидат за цялата коалиция, никой не се е опитвал да принуди от ПП Каримански да си оттегли кандидатурата“, заяви Минчев. Той бе категоричен, че заплахи към Каримански няма как да са дошли от „Продължаваме промяната“.

Минчев изрази мнение, че комисиите в парламента – бюджетна и правна, трябва да вземат решението за Агенция „Пътна инфраструктура”, пътните ремонти и разплащането към фирмите. Той отрече да е получавал обаждане от вицепремиера Асен Василев решението да не се разглежда в пленарна зала. Минчев се надява това решение след получаване на докладите от комисиите, да се вземе другата седмица.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама