Бивш тенисист №1 нарече Джокович „краля на идиотите“

09:37, 11 апр 22 / Спорт 25 1862 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Новак Джокович никога няма да влезе в историята като най-великия тенисист на всички времена. Така смята бившият №1 в света от Чили Марсело Риос, който отправи остра критика към настоящия лидер в ранглистата заради „арогантното“ му отношение към ваксинацията срещу коронавирус.

Джокович слиза от върха в мъжкия тенис

По думите му заради категоричния отказ да си постави препарат срещу COVID-19 от началото на годината сърбинът има сериозни проблеми по цялата планета. През януари той беше депортиран от Австралия в навечерието на Australian Open заради визови неуредици, като в крайна сметка съдът в Мелбърн записа в мотивите си, че 34-годишният белградчанин би могъл да се превърне във „вдъхновение за антиваксърите“.

За едни може, за други - не: едно „изключение“ предизвика бурен скандал

През март пък Джокович получи забрана да влезе на територията на САЩ и не успя да вземе участие в първите два турнира от сериите „Мастърс“ за 2022 г. - в Индиън Уелс и Маями. Малко по-рано в родината си 20-кратният шампион в Големия шлем заяви, че е готов: „да жертвам всички титли, ако ме принуждават да се ваксинирам“.

Не знам каква е причината, но ако се опитваш да бъдеш най-добрият в историята, а се отказваш от надпреварата заради някаква ваксина, трябва да си кралят на глупостта“, заяви 46-годишният Риос в интервю за чилийския в. „Ла Терсера“. „Смятам, че първоначално е било от страх, но сега е просто твърде арогантен. Джокович няма да бъде най-великият на всички времена заради ваксина... Той е кралят на идиотите, твърде е арогантен“, добави той.

В момента Джокович е в Монако, където се готви да започне участие в едва втория си турнир от началото на сезона - „Мастърс“ в Монте Карло. Досега световният №1 успя да се включи единствено в надпреварата от категория „АТР 500“ в Дубай (ОАЕ) през февруари, където отпадна на 1/4-финал и временно отстъпи лидерската позиция на Даниил Медведев.

„Опитвам се да запазя оптимизма в живота си и наистина се смятам за позитивен човек“, сподели Новак на официалната си пресконференция в Княжеството снощи. „Уча уроците от различните преживявания, особено от случилото се през януари. Не чувствам то да е оставило големи белези върху мен, тъй като мога да тренирам и да участвам на турнири. Но определено бяха няколко трудни месеца. Нещо, с което не съм се сблъсквал преди. Ще се опитам да го използвам като гориво за това, което предстои по пътя напред“, подчерта той, цитиран от „Сега“.

Като водач на схемата сърбинът по право почива на старта на турнира на клей корт и ще се включи директно във II кръг, където ще срещне Алехандро Давидович Фокина. Вчера испанецът победи в I кръг Маркос Хирон (САЩ) със 7:5, 6:3.

„Знам, че вероятно няма да бъда на най-доброто си ниво в началото на седмицата. Все още тествам двигателя си, така да се изразя. Изграждам играта си, така че очевидно ще ми отнеме известно време. Ще ми трябват няколко мача, за да вляза в релси и да намеря състезателния си ритъм, от който наистина се нуждая“, каза той. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама