Сменяме адресната си регистрация в София онлайн

11:31, 11 апр 22 / София 25 1672 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От 9 май всички районни общински администрации на Столична община ще предлагат смяна на адресната регистрация по електронен път. Това обяви в ефира на БНТ Генчо Керезов, зам.-кмет на София по дигитализацията, иновациите и икономическото развитие.

По думите му процедурата отнема около 10 минути и изисква облачен електронен подпис, предоставян от някои компании у нас, одобрени от КРС.

За да става още по-лесно смяната на адреса, са необходими и законови промени, с които да отпадне изискването на снимка или сканирано копие на нотариален акт, например, каза още Керезов.

Голямото предизвикателство пред Столична община е през следващите години да свърже всички електронни услуги, които предлага в една обща рамка, каза зам.-кметът по дигитализацията. Всичко това е заложено в Стратегията за дигитална трансформация на София, която е приета през 2020 и има 7-годишен хоризонт.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Wayopeli 19:30, 11 апр 22

мобильные прокси дешево бесплатно

2 Wayopeli 14:25, 12 апр 22

мобильные прокси на андроид инфо

3 Mikehon 02:31, 13 апр 22

obs studio
download obs

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама