Големите кавички: „Няма да разреша оръжия за Украйна, ако ще да ме сменят“

12:01, 11 апр 22 / Големите кавички 25 1833 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Студентки, лъвове и лампи

Няма да разреша оръжия за Украйна, ако ще да ме сменят. Това обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова във връзка с решението за военна помощ за Украйна.

„Не сме неутрални“: Хиляди на шествие в София за изпращане на военна помощ на Украйна

Предстои парламентът да вземе решение за оръжията за Украйна, но ако го реши и ни задължи - вече става сложно. Ако Народното събрание вземе това решение, то изпълнителната власт трябва да го изпълни. Законът и процедурата са такива, че министърът на икономиката и индустрията трябва да се подпише последен. Ако парламентът вземе такова решение, няма да подпиша такъв документ. Ако искат да ме сменят, но аз няма да подпиша този документ! Тръгвам си от поста, да сложат друг човек, готов да подпише снабдяване с оръжие на Украйна. Но аз отчитам българския интерес и повечето граждани казват ясно: да не се изнася оръжие“, обясни лидерът на БСП.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Достойно 18:56, 11 апр 22

Стига с тия войнолюбци от ДБ, ПП и пр., това не е наша война

2 Анонимен 12:02, 14 апр 22

Нинова ти обеща на Решетников че няма да му изневерява

3 Клитор 12:03, 14 апр 22

Отивай в русия сливо.

4 Леки 12:04, 14 апр 22

Нинова руска подлога.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама