Разбра ли някой, че имаме европейски шампиони?

14:07, 12 апр 22 / Спорт 25 6449 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

България има четирима европейски шампиони мъже по таекуондо от състезанието в град Пореч, Хърватия. Това са Илиан Томанов (кат. 92 кг), Антон Огролеков (кат. 58 кг), Рами Шау (кат. 78 кг) и Кирил Илиев (кат. 51 кг).

Общо нашите състезатели от всички възрастови групи – деца, юноши и девойки, мъже и жени и ветерани, завоюваха 16 златни, 18 сребърни и 30 бронзови отличия, като така страната ни зае престижната трета позиция в крайното отборно класиране. Надпреварата се проведе от 26-и март до 2-ри април, съобщи boec.bg.

За това постижение обаче не бе съобщено по нито една телевизия. На летището шампионите ни не бяха чакани от нито един журналист. Нямат покана за нито едно интервю. За това съобщи във Facebook един от златните ни медалисти - Илиан Томанов.

Пристигнахме в България, където бяхме посрещнати от 10 семейства (родители) и нито един журналист. Нормално е - нито сме спали с Джулияна Гани, нито сме хванати да шофираме в нетрезво състояние“, пише Томанов и продължава: „Казвам си аз: „Нищо, спи им се, утре ще ни потърсят“. И така до днес - вече една пълна седмица от прибирането ни и общо три статии в новоизгряващи местни електронни медии, нито една покана за някакво интервю, нито една покана за участие в някакво предаване, нито един репортаж в спортни новини“.

„Както и да е, знаем как медиите действат, затова им е простено. Идва ред на уважаемият от мен кмет (бел. ред. – на Благоевград). Лично аз гласувах за него, вече съжалявам. Нито стон, нито вопъл, Благоевград все еднo няма четирима европейски шампиони. Иначе сме много заинтересовани от „Пирин“ и от спортовете, от които ще спечелите повече дивиденти. Ако ви интересува поне малко младежта и спорта, ще знаете всеки един успех - от държавно първенство, до олимпийски медал, и ще ги поощрявате, а не само където знаете, че ще имате маса гласове“, пише още златният ни медалист.

Както и да е, забравяме и кмета и отиваме при държавата и в частност Министерство на младежта и спорта. Ще говоря директно и искрено - за бронзовия си медал от европейското първенство държавата ми отпуска премия от 2000 лв., които чакаме всички вече една година и още ги няма. За европейската си титла тази година държавата ми отпуска премия от 3500 лв. ПОВТАРЯМ 3500 ЛВ за това, че съм първи в Европа. Да започваме ли да смятаме? Май по-добре не? А знаете ли, че ако не стигнеш до медал, не получаваш нищо? Ако не стигнеш до медал, си никой? Не представляваш България на европейски форум - не си никой. Това са суми, които получават всички не олимпийски спортове, те са фиксирани“, заяви още той.

Не се чудете защо в България спортът затъва все повече и повече. Не се чудете, когато децата ви стават неконтролируеми наркомани, насилници и престъпници. И не на последно място - не идвайте при нас преди избори, защото в един хубав момент вместо подкрепата ни, ще получите шутове“, завършва Томанов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама