ГЕРБ иска Ананиев да смени Каримански като шеф на бюджетната комисия

17:04, 13 апр 22 / Политика 25 1597 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

ГЕРБ-СДС предлагат бившият финансов министър Кирил Ананиев да смени Любомир Каримански (ИТН) като председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси. Проекторешението за промяна в ръководството на комисията е внесено вчера и е подписано от всички депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Петков за казуса „БНБ“: Показахме какво е лидерство

Десислава Атанасова заяви пред bTV и OFFNews, че причината за искането е твърденията на „Продължаваме промяната“ за съмнения в моралните качества на Каримански. Тази теза беше изказана по повод кандидатурата му за гуверньор на БНБ и най-вече след като излязоха разкрития за Каримански в „Капитал“, e-vestnik и BIRD. 

Щом от „Продължаваме промяната“ твърдят, че Каримански не прескача „моралната бариера“ за БНБ, то той не трябва да оглавява най-важната парламентарна комисия“, аргументират се от ГЕРБ.

Виктория Василева към ПП: Кого лъжете, бе! Мишоци…

Вчера в „Лице в лице“ Атанасова не потвърди дали вярва в тях, но отбеляза, че ГЕРБ няма да подкрепят Каримански за управител на БНБ

Венко Сабрутев от управляващата партия, който беше срещу кандидатурата на Каримански, определи това предложение като „нелепо“ и заяви, че въпреки споровете около БНБ, „Продължаваме промяната“ няма да подкрепи проекторешението на ГЕРБ.

И БСП няма да подкрепи Каримански за БНБ

Самият Каримански каза пред OFFNews, че не се изненадва от това искане. „Ако се приеме, поне ще ме освободят от една от отговорностите ми“, изтъкна той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 03:31, 14 апр 22

Агнето върви по диря му

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама