Задържаха предполагаемия стрелец в метрото в Бруклин

12:17, 14 апр 22 / Свят 25 1763 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Полицията в Ню Йорк задържа предполагаемия извършител на стрелбата в метрото на Ню Йорк. Инцидентът стана във вторник в сутрешния час пик на метростанция в Бруклин и при него бяха ранени най-малко 29 души.

Според Кичант Сюел - комисар на полицията в Ню Йорк, 62-годишният Франк Р. Джеймс е бил забелязан от минувачи в Ийст Вилидж в сряда следобед и арестуван без инциденти. Транспортиран е в 9-ти район на Ню Йорк, а полицията проверява кой се е обадил на телефона за местонахождението му. Според АП и Си Ен Ен самият Джеймс се е обадил на органите на реда.

Масова стрелба в метрото в Ню Йорк

Джеймс ще бъде обвинен съгласно федерален закон, който забранява терористични и други насилствени атаки в системата за обществен транспорт. Федералното правителство ще го обвини и за пресичане на щатските граници, пише БНР.

Ако обвиненията бъдат доказани и стрелецът бъде признат за виновен, той може да получи присъда доживотен затвор за нападението, при което най-малко десетина души бяха простреляни, а други пострадаха в създалата се паника. Разследването на случая продължава.

Увеличават се ранените при стрелбата в метрото в Ню Йорк

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама