В петък слънце, после - облаци и дъжд

07:00, 15 апр 22 25 1627 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще бъде слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен югозападен вятър и с него дневните температури ще се повишат. Максималните ще са между 20° и 25°, в София около 22°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са от около 15° по носовете, до 20-22° в заливите. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините също ще бъде слънчево, след обяд с незначителна облачност. Вятърът ще е слаб от запад. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 9°.                  

През нощта срещу събота от северозапад ще започне увеличение на облачността, което в събота ще обхване цялата страна. Около и след обяд ще се развие и купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Западна България и планините ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската равнина ще се усили до умерен. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 20° и 25°.

През нощта срещу неделя, с ориентиране на вятъра от североизток, ще започне понижение на температурите. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, който със застудяването в Предбалкана и високите полета в Западна България ще се примесва и временно ще преминава в сняг. Значителни по количество ще са валежите в западните и централните райони от страната. Ще бъде ветровито и студено с температури към 14 часа между 3° и 8°, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама