Държавата помага на бежанците с конфискувани вещи

17:06, 14 апр 22 25 1363 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Конфискувани от Агенция „Митници“ неакцизни стоки на стойност 39 4750,77 лв. ще бъдат предоставени в помощ на хора, бягащи от войната в Украйна и потърсили временна закрила у нас. Помощта се предоставя на Министерството на труда и социалната политика след създадена организация с Министерството на финансите и Агенция „Митници“, съобщават от финансовото ведомство.

Стоките са отнети в полза на държавата от Агенция „Митници“ и представляват бебешки, детски, дамски и мъжки дрехи, обувки, спално бельо, хавлиени изделия и други артикули от първа необходимост. В резултат на съдействието между институциите те ще бъдат разпределени и предоставени на лицата, потърсили временна закрила у нас.

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев дава съгласие за безвъзмездното прехвърляне на правото на собственост върху движимите вещи – частна държавна собственост, на МТСП, съгласно чл. 63, ал. 2 и ал. 3 от Закона за държавната собственост и чл. 68, ал. 2 и ал. 3 от Правилника за прилагането му, който се прилага за стоки с обща балансова стойност надвишаваща 10 000 лв.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 John Dutton 01:31, 15 апр 22

Нелегално конфискувани от българи, дадени на укропо-питеците ... еваларката, батко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама