Пътните фирми ще си получат всичките пари до края на юни

17:25, 14 апр 22 25 1669 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

От Българска браншова камара Пътища отменят протеста си в сряда, но остават в протестна готовност. Това заяви председателят на камарата Стефан Чайков след среща с премиера Кирил Петков. 

На срещата от ББК „Пътища“ са получили уверение от страна на министър-председателя, че до 30 юни ще получат всички средства, обяви Чайков. Постигната е уговорка и да поддържат оперативна връзка лично с премиера, така че, ако нещо от договореното не се случи по вина на друг, Петков да реагира и да вземе мерки. По думите му отговорите са задоволителни, но са на фаза обещания. 

От правителствената пресслужба съобщиха, че по време на срещата премиерът още веднъж е акцентирал, че правителството е в готовност да разплати на пътните фирми веднага над 600 млн. лева, но за целта е нужна санкция от Народното събрание.

Кирил Петков е уверил ръководството на Браншова камара „Пътища“, че останалите 50%, които се дължат на строителния бранш, ще бъдат платени след цялостна проверка и становища на експертни комисии.

50% от парите за пътните фирми - веднага, останалите - след проверка

По думите на прескедателя на ББК „Пътища“ от правителството са поискали антикорупционната комисия в парламента да направи крайната проверка на разходването на средствата. „Тъй като сме спокойни за това, което правим, се съгласихме на предложената процедура по проверки“, коментира Чайков, цитиран от БНТ.

Кога ще продължат недовършените ремонти на пътищата ще стане ясно след решението на Народното събрание по казуса.

Пътните строители: „Ще се успокоим, като си получим парите“

Вчера се проведе национален протест на пътните фирми. Бяха блокирани пътни участъци в над 20 населени места. Недоволството е заради неизплатени от държавата близо 1 млрд. лева за свършена според тях работа. Забавеното плащане стана причина за напрежение в коалицията и решение въпросът да бъде отнесен към парламента.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама