Петков: Ще обжалваме решението на съда за ареста на Борисов

12:43, 16 апр 22 / Политика 25 1687 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ще обжалваме решението на съда за ареста на Бойко Борисов. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на учредяването на партията „Продължаваме промяната“ в Пловдив.

Видях, че МВР трябва да плати 300 лв. за това нещо. Ние ще го обжалваме, защото вярваме, че арестът беше в рамките на закона. И сега ще отидем на втора инстанция, добави той.

Преди дни от МВР също обявиха, че ще обжалват и няма да коментират невлезли в сила съдебни решения. А Борисов благодари на българския съд, като написа във Facebook: „Няма никой над закона“.

Припомняме, че Софийски районен съд реши, че бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е задържан незаконосъобразно на 17 март.

Според съда в момента на задържането на бившия премиер не са били събрани никакви годни доказателства, че той е извършил престъпление. Освен това по разследването има трима свидетели, които са разпитани един ден след задържането на Бойко Борисов. Заповедта за арест, която е представена, е „неграмотна и смислово непонятна“, пише още в решението си съдът.

Петков коментира и поисканата оставка на кабинета от опозицията след съдебното решение. „Аз също, ако бях от тяхна гледна точка, бих се притеснявал. Явно това правителство си е дало като задача, че всички нередности от миналото, трябва да излязат наяве. Ако успеем да направим и съдебната реформа, това вече няма да е само наяве, както досега, ами ще има и законови последици за тези хора“, заяви той по темата, цитиран от bTV. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама