Заподозрените за убийството на бившия полицай остават в ареста

21:25, 16 апр 22 25 2247 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Двама от заподозрените за убийството на бившия полицай в кв. „Лозенец“ (Кристиян Илиев и Боян Табаков) остават в ареста.  Решението е на Софийския градски съд. Илиев е обвинен като физическия убиец на бившия полицай Любомир Иванов, а Табаков като помагач, предаде БНТ.

Според съда срещу Кристиян Илиев има множество събрани косвени доказателства. Върху рамка за очила на местопрестъплението е открит негов ДНК материал, а тезата на защитата, че това е плод на случайност, не може да се приеме.

Двама задържани за убийството на бившия полицай в „Лозенец”

Според разследващите Боян Табаков е провеждал тренировки по стрелба заедно с обвиняемия Илиев, за да се упражнява за извършване на убийството. Освен това помогнал и с предвижването на предполагаемия убиец.

Задържаха и третия издирван във връзка с убийството на бившия полицай Любомир Иванов, който беше застрелян пред дома си в столичния квартал „Лозенец“. Снощи мъжът се е предал в СДВР около 22:30 часа. На влизане в съдебната зала Кристиян Илиев запази мълчание.

В залата се появи и втори обвиняем - Боян Табаков. Според източници, близки до разследването, Табаков се е предал сам снощи в СДВР и също е замесен в организацията на покушението.

Според прокуратурата обаче именно Кристиян Илиев е физическият убиец на бившия полицай. Защитата поиска по-лека мярка за неотклонение заради множество здравословни проблеми.

Жестоко убийство в София

Припомняме, че преди два дни в София се проведе спецакция на полицията, при която беше задържан Илиев и още един мъж сочен за помагач, който обаче беше освободен заради липса на доказателства.

Разследващите работят по различни версии. Като водещ мотив за убийството са неуредени финансови отношения.

Бившият полицай Любомир Иванов беше разстрелян посред бял ден пред кооперацията, в която живее в столичния квартал „Лозенец“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама