Седмицата започва с облаци и дъжд

07:00, 18 апр 22 25 1333 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Седмицата започва с облаци и дъжд. Дъжд ще вали на места в Източна и Южна България, но валежите в повечето райони ще спират и вечерта превалявания ще има главно в Югозападна България. Над около 500-600 метра ще преминава в сняг. Преди обяд вятърът все още ще е от север-североизток, след обяд ще започне да се ориентира от изток-югоизток и ще отслабне. Ще бъде студено с преобладаващи минимални температури между 0° и 5°, в София - около 1°, максималните ще са между 6° и 11°, в София - около 7°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. За там е обявен жълт код за опасно силни ветрове. Условия за значителни количества има до обяд в южните райони. През деня валежите от север ще отслабват, до вечерта и ще спрат. Ще е ветровито с умерен, временно силен вятър от север-североизток, към вечерта ще започне да се ориентира от изток-югоизток и да отслабва. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде към 4 бала, след обяд ще отслабва.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На места ще има валежи от сняг, по-значителни до обяд в масивите в Югоизточна България. След обяд валежите ще отслабват и спират и вечерта, главно в планините в Югозападна България ще превалява сняг. Ще продължи да духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.                   

Във вторник и сряда времето ще бъде динамично и променливо, доста студено за втората половина от април. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в отделни котловинни полета в Западна България и малко под 0°, максималните през първия ден - между 8° и 13°, втория - слабо ще се повишат. Облачността ще е предимно значителна, с валежи от дъжд, в районите с надморска височина над 500-600 м във вторник и над 800-900 м в сряда - от сняг. Във вторник през деня валежите ще намалеят като обхват и интензивност, в сряда отново ще са на повече места в страната и повече като количество. Във вторник вятърът ще бъде предимно от запад-северозапад, в сряда в югоизточните райони - с южна компонента, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама