Коалицията се разбра за парите за пътищата

13:32, 19 апр 22 / Политика 25 1317 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Извънредно заседание на регионалната комисия този вторник трябва да приеме решение, което да освободи парите за строителите.

Снощи коалиционните партньори се разбраха как да разрешат казуса, довел до напрежение в управляващото мнозинство и до протести на бранша.

Според постигнатия компромис 50% от парите на пътните строители, над 600 милиона лева, ще бъдат изплатени сега, а останалите 50% - след оценка на междуведомствена комисия.

Петков: Над 1 млрд. лв. трябва да похарчим за ремонти в миналото

Парите за маркировки, знаци и мантинели ще бъдат изплатени напълно.

„Това, което се разбрахме, е да използваме и двете решения, които са внесени в Народното събрание, като се стъпи върху първоначалната идея, с която тръгнахме - на първо място да се разреши да започнат ремонтите веднага и да се продължи завършването на онези започнати 278 обекта, които са в ужасен вид в момента, тоест стигнали са до средата“, каза регионалният министър Гоздан Караджов, цитиран от bTV.

Депутатите оставиха пътните фирми без пари

На практика в Комисията са внесени две предложения, които се очаква да бъдат обединени в едно.

Министър Караджов изрази надежда две седмици, след като решението бъде одобрено от Народното събрание, да започне изплащането на парите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама