Предават на румънските власти бившата министърка

17:12, 19 апр 22 25 2336 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Съдът в Благоевград разреши екстрадицията на бившия румънски министър на туризма Елена Удря.

Тя бе задържана с европейска заповед за арест на граничен пункт „Кулата“, след опит да премине в Гърция на 7 април. Удря има влязла в сила присъда - шест години лишаване от свобода за получен подкуп.

Пред тричленния състав на Окръжен съд - Благоевград Елена Удря поиска да остане в България заради лоши условия в румънските затвори. Родните магистрати обаче не уважиха искането ѝ след като румънските власти им изпратиха отговор за условията в тамошните затвори, пише БНТ.

Решението за екстрадиция може да се обжалва в 5-дневен срок пред Апелативния съд в София.

Заловиха у нас бивша румънска министърка, осъдена за корупция

Припомняме, че 48-годишната бивша министърка бе обявена за международно издирване с цел арест и екстрадиция от румънските власти за изпълнение на влязла в сила присъда 6 години лишаване от свобода за получен подкуп. Според прокурорите през 2011 г. е бил сключен договор за услуги между министерството на туризма, ръководено от Удря, и фирма на тогавашния председател на Румънската федерация по бокс Рудел Обрежа за рекламиране на Румъния по време на официални прояви с участието на известния румънски боксьор Лучиан Буте. Прокурорите твърдят, че Удря е използвала популярността на Буте, който по това време бе световен шампион на Международната боксова федерация, за да трупа предизборен капитал, използвайки два милиона евро държавни средства.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама