Удължават срока за изплащане на пенсии и великденски добавки

16:40, 20 апр 22 25 1392 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Пенсии - до 21 април, а великденски добавки до 3 май ще бъдат изплащани в пощенските клонове. Срокът се удължава заради хакерската атака, която остави „Български пощи“ без система.

Заради хакерската атака: Втори ден се бави плащането на пенсиите

Възстановяването ще отнеме от 7 до 15 дни, каза за bTV вицепремиерът Калина Константинова. Изключително сериозна е кибератаката, на която станаха жертва „Български пощи“, каза тя.

Клоновете ще работят и утре. Работното време на служителите се удължава, докато има опашки от пенсионери, за да могат всички да получат своите пенсии и помощи за Великден. Решението идва след препоръка на омбудсмана.

Хакери атакуваха „Български пощи“

Пети ден продължават опашките в страната. Заради липсата на система, хората, които са получили пари, се вписват ръчно в хартиени списъци. Забавянето идва от това, че се прави проверка по адреса на местоживеене на всеки пенсионер.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама