Радев и Йорданова подписаха указа за закриване на спецправосъдието

11:59, 21 апр 22 / Политика 25 1401 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Седмица след като депутатите окончателно закриха специализираното правосъдие, президентът Румен Радев и правосъдният министър Надежда Йорданова подписаха указа за обнародването на промените в Закона за съдебната власт. Това обяви във Facebook министърът на правосъдието. 

Закриха окончателно спецструктурите

Днес, в качеството си на министър на правосъдието и пазител на държавния печат“ подписах Указа за обнародване на Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, приет от 47-то Народно събрание на 14 април 2022 г., с който се закриват Специализираният наказателен съд, Апелативният специализиран наказателен съд, Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура“, написа тя, като публикува и снимка на документа в момента на подписването му. На нея се вижда, че е подписан и от президента.

Радев: Спецправосъдието няма аргументи в своя защита

С промените се премахват и ĸapиepните бoнycи нa члeнoвeтe нa Bиcшия cъдeбeн cъвeт и на Съдебния инспекторат.

Припомняме, че след решението на Народното събрание главният прокурор Иван Гешев се закани, че ще сезира Конституционния съд заради приетите промени в Закона за съдебната власт.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:37, 22 апр 22

.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама