„Ще се обречем на енергийна смърт, за да ни дадат някакви 7 млрд. евро“

11:45, 22 апр 22 25 1547 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ще се обречем на енергийна смърт, за да ни дадат някакви 7 млрд. евро. Това коментира президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

Продължаваме да закриваме собствените си източници, защото ще кажем на слънцето как да свети. Изключително абсурдна е тази самоубийствена политика. Лошото е, че в България ние продължаваме да приемаме безропотно подобни неща. Както навремето ни закриха атомните централи, четирите реактора без абсолютно никаква техническа причина, нула, сто експертизи доказаха, че са абсолютно безопасни тези блокове. Затворихме, ги, за да ни приемат в ЕС. Сега, за да ни дадат някакви 7 милиарда евро, ние ще си закрием и въглищната енергетика и ще се обречем завинаги на енергийна смърт“, обяви той в ефира на БНР.

Спират ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград

„Големият общоевропейски проблем е, че тази европейска машина е прекалено статична, прекалено голяма, прекалено тежка, прекалено тромава и не може да реагира на тези бързо променящи се обстоятелства. В този План за възстановяване и устойчивост пише някакви чудовищни глупости, които са тотално несъотносими към ситуацията, в която живеем. И преди бяха глупости, но сега вече са чутовни глупости“, подчерта синдикалистът.

Фон дер Лайен: Българският план е един от най-амбициозните

„Проблемът на тази коалиция е, че тя се събра с една-единствена цел –анти, а нямаше, няма и вероятно няма да има устойчив план какво да правят нататък. Коалиции от този тип не са в състояние да правят устойчива политика", коментира Димитър Манолов

Вътре в тази коалиция няма устойчиво лидерство, смята той. „Тези хора, повечето от тях не знаят как функционира държавата“. „Тези, които карат влака", да предложат пакет от мерки и да седнем да ги обсъдим, призова синдикалистът относно антикризисните мерки.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:23, 22 апр 22

Като беше подлога им се радваше а сега като си изолиран мрънкаш

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама