Валери Рачев се оттегля от щаба за бежанците

17:31, 22 апр 22 25 1435 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ръководителят на правителствения щаб за бежанците полковник Валери Рачев се оттегля, съобщиха от Министерски съвет. От няколко часа в медиите се върти информацията за оставката му, но до момента това не беше официално потвърдено от кабинета.

Валери Рачев се оттегля от Оперативната координационна група поради лични причини. Нека да уважим личното му пространство и да му позволим да се отдаде на спокойни и светли празници със семейство си“, пишат от Министерски съвет.

За нас Валери Рачев е безценен специалист, професионалист с безкомпромисен опит и човек с много голямо и добро сърце. Надяваме се господин Рачев отново да бъде част от нашия отбор“, заявяват още от кабинета.

Припомняме, че на 9 март правителството сформира кризисен щаб за приемане на украинските бежанци с ръководител полк. Валери Рачев. Тогава бе прието решението за предоставяне на временна закрила на бежанците. Рачев е бивш офицер от Българската армия и експерт по сигурността. Бил е посланик на страната ни в Ирак.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама