„Античният“ стиропор от сградата на македонското правителство вече пада

17:38, 24 апр 22 / Свят 25 1743 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Стиропорът по фасадата на сградата на македонското правителство започна да пада, алармира депутатът от управляващата СДСМ Стефан Богоев.

Точно преди осем години правителството на Никола Груевски (ВМРО-ДПМНЕ), който бе осъден преди дни на 7 години затвор и се укрива в Унгария, плати 17,6 млн. евро за нова фасада на зданието, която да му придаде античен вид в унисон с тогавашната държавна концепция за древногръцкия произход на македонския народ, припомня Клуб Z.

Днес гръцко-римската, или според други трактовки - барокова стиропорна фасада, представлява опасност за гражданите и служителите на правителството.

Срутването се случва дни, след като прокуратурата в Скопие започна досъдебно производство за безстопанственост и корупция във връзка с обществената поръчка от 2014 г. за нова фасада на правителството, при която имотна облага получила политическа партия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама