Полицаи убиха двама души в Париж

11:48, 25 апр 22 / Свят 25 1722 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В Париж и в Лион демонстранти излязоха по улиците след победата на френския президент Еманюел Макрон над крайнодясната му съперничка Марин Льо Пен, предаде Ройтерс.

Снощи във френската столица полицаи застреляха двама души, които са опитали да ги прегазят с автомобил. Колата се е движела в насрещното и се е насочила към служителите на реда, които са били принудени да стрелят, се казва още в съобщение на полицията, цитирано от АФП.

Разследването на случилото се продължава.

Инцидентът в центъра на френската столица стана няколко часа след митинга на поддръжници на френския президент Еманюел Макрон на Марсово поле, където той направи обръщение.

Не е ясно дали има връзка с резултата от президентските избори, отбелязва агенцията, цитирана от БНР.

В Париж, както и в Лион, и в Рен имаше демонстрации.

Каквото няма да вземем от урната, ще си го вземем от улицата”, скандираха протестиращи по улиците на град Рен. Запалени бяха кофи за боклук, а полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне хората, които са обявиха и против Льо Пен, и против Макрон.

В Лион протестиращи изстреляха фойерверки по полицейски автомобил, а в Париж полицията пусна сълзотворен газ и атакува десетки хора, събрали се на площад „Република”.

По-рано във френската столица полицията се опита да разпръсне тълпа от предимно млади хора, събрали се в централен квартал - също на протест, посочва още Ройтерс.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама