Карадайъ: След 2 май всички се готвим за предсрочни избори

15:08, 25 апр 22 / Политика 25 1537 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ призова българските граждани в Турция да се подготвят за избори след 2 май, предаде БНР

В словото си на благотворителна вечеря в турския град Чорлу лидерът на ДПС поиска от българските изселниците в страната да бъдат готови за предсрочни избори в България. „След Байрама всички да се готвим за предсрочни избори. И нека на предстоящите избори да имаме още по-добър резултат в сравнение с последните“, каза още Карадайъ, който заедно с делегация е на посещение в Република Турция.

По време на вечеря-Ифтар в Чорлу лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предаде най-сърдечните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

„Много съм щастлив, че се намирам сред вас. Благодаря ви за подкрепата и всеотдайната работа на изминалите избори през 2021 година. Гордеем се с доверието и подкрепата, които ни давате”, каза Карадайъ,цитиран от пресцентъра на партията.

Преди 33 години след репресии от страна на тоталитарната власт бяхме принудени да се разделим с нашите близки и роднини. Бяхме прокудени от Родината си, изселихме се от държавата си. Но успяхме. Демокрацията в България дойде с нашата помощ, заяви Карадайъ. И допълни: „Ние платихме и продължаваме да плащаме цената на тази демокрация. През годините минахме през много изпитания. Но те ни направиха по-силни. ДПС стана силна партия!”.

След Борисов, и Карадайъ заговори за предсрочни избори

По-рано днес темата за предсрочен вот беше засегната и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов: „Това е най-правилното, защото те (управляващите – б.р.) показаха невъзможност в нито една сфера да направят каквото и да било“, коментира той от Шипка.

В същото време бившите управляващи няма да правят опит да свалят правителството с вот на недоверие, защото според Борисов „българите трябва да разберат докрай какво са си избрали“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама