Държавният секретар на САЩ: Украйна успява, Русия се проваля

17:20, 25 апр 22 25 1401 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Русия не успява в стремежа си да победи в Украйна. Tова каза държавният секретар на САЩ Антъни Блинкeн, цитиран от ДПА. 

Що се отнася до руските военни цели, Русия се проваля, Украйна успява“, заяви Блинкен, който пристигна в Полша след посещение в Украйнатази нощ. Той даде за пример изтеглянето на руските войски от Киев, за да се фокусират върху Донбас.

САЩ с нова военна помощ за Киев, Москва иска спиране на доставките на оръжие

Според него целта на Русия е да отнеме суверенитета и независимостта на Украйна, но не е успяла в това въпреки продължаващите от над 2 месеца атаки. По думите му руската армия не е оправдала очакванията, а икономиката на Русия е тежко засегната от западните санкции.

„Не знаем как ще се развие войната по-нататък, но със сигурност знаем, че суверенна, независима Украйна ще продължи да съществува много по-дълго, отколкото Владимир Путин е на сцената, каза той.

Лойд Остин: Киев може да спечели войната, ако разполага с добра техника

Украйна може да спечели войната с Русия, ако разполага с добра техника, смята американският министър на отбраната Лойд Остин. Той съобщи това след съвместно посещение в Киев с държавния секретар Антъни Блинкън, предаде Франс прес.

„Първото нещо, за да спечелиш, е да вярваш, че можеш да спечелиш", каза Остин пред медиите след завръщането си в Полша. „И те са убедени, че могат да спечелят", добави той, визирайки украинците.

„Те могат да спечелят, ако имат добра техника, силна подкрепа", добави министърът на отбраната на САЩ.

Искаме да видим Русия отслабена до такава степен, че да не може повече да прави неща като нашествието в Украйна", заяви Остин пред медиите след посещението си в Киев. „Тя вече загуби много военни способности и за да съм откровен, много войски, и ние не искаме тя да може да възстанови бързо способностите си", допълни той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама