ГЕРБ иска оставката на енергийния министър

09:16, 27 апр 22 / Политика 25 1246 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Енергийният министър Александър Николов трябва да подаде оставка заради спрените доставки на природен газ от Русия и несправянето с кризата с повишените цени на електроенергията. Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на bTV.

Русия спира доставките на газ за България

Тя каза още, че партията обмисля да внесе предложение за извънредно заседание на Народното събрание заради създалата се ситуация.

Атанасова отхвърли обвиненията на съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов, че лидерът на ГЕРБ е виновен за създалия се казус, тъй като обещанията му за диверсификация останали само празни приказки и страната е изцяло зависима от руските доставки.

По думите ѝ газовата връзка с Гърция се строи от 2019 г. и по времето на управлението на ГЕРБ е била изградена на 99%. Въпросът защо тя не е пусната в края на миналата година, когато е било планувано, Атанасова насочи към сегашните управляващи.

Бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Теменужка Петкова поиска властта да изкара цялата кореспонденция с „Газпром“.

„Нека да чуем правителството какво ще каже и включително и енергийният министър. Има много въпросителни, на които трябва да се отговори - правителството откога знае, че съществува вариант спиране на доставките, какво е направило до тук освен да подлага на риск енергийната и националната сигурност на страната. Затова и цялата кореспонденция с „Газпром“ трябва да бъде проверена“, обяви тя в ефира на БНТ.

Тя увери, че България има реална диверсификация на газ - получаваме 30% газ от Азербайджан.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:48, 27 апр 22

Тези нагли женички защо не поискат оставката на европейската комисия?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама